At være tilknyttet et vikarbureau er lidt som at arbejde freelance

08 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Vi skal ikke dykke alt for meget ned i, hvordan det rent praktisk foregår med at være freelancer og tilknyttet et vikarbureau, for der er bestemt forskel, og så er der også mange måder, man kan arbejde freelance på, og at være vikar er også meget forskelligt fra sted til sted.

Men man kan jo i bund og grund snakke om, at som freelancer bliver man hyret til at tage sig af en opgave, et projekt eller tilknyttet til at klare en sæson eller lignende hos nogle.

Det kan være fordi, arbejdspladsen ellers ikke har råd til at ansætte sådan en person til at have gående, når der ikke er arbejde, så det er mere fordelagtigt at hive en ind i den periode, hvor man skal bruge den nødvendige viden og erfaring.

Nogle mennesker elsker at arbejde freelance, mens andre håber på, at det kan bryde nogle døre ind, så man bliver fastansat – sådan er der også en del vikararbejdere, der har det.

vikarbureau

At være ved et vikarbureau og arbejde freelance er lidt det samme

Ansættelsesforholdene – eller kontrakten om man vil – er også lidt forskellig, og det handler jo om, hvad det er for nogle fordele (og mangler), som der kommer til at indgå i den kontrakt.

Den skal jo både give mening efter begge parters vedkommende, så der kan indgås et samarbejde, og så er der formodentlig regler og love for nogle ting, som man skal have på plads i sådan en kontrakt.

Det kan også tænkes, at man vil have ens fagforening indover, eller at man bare ved fra tidligere brancher eller firmaer, at der kan være nogle ting, man ikke vil sige ja til.

Dette kan tage lidt tid, men man skal have de ting på plads, så man har et godt grundlag for at begynde at arbejde sammen.

Flere Nyheder