Derfor er det vigtigt at få tinglyst skødet

27 november 2019 Anne Gravesen
Derfor er det vigtigt at få tinglyst skødet

Står du midt i overtagelsen af en ny ejendom og har brug for viden om, hvordan man får sikret ejendommen? Når man overtager en ny bolig, er det vigtigt at få tinglyst skødet, så det er dig og kun dig, som har retten til ejendommen. Der kan godt opstå nogle bøvlede situationer, hvis man ikke sørger for at tinglyse skødet, eksempelvis hvis der er tale om skilsmisse eller lignende, hvor det er muligt, at kun et navn står på beviset. Det er altså vigtigt, at du ved, hvad det vil sige at få skødet tinglyst, og hvor vigtigt det er at få styr på skødet og dermed også din sikkerhed i ejendommen.  

Hvilken type skøde har du brug for?

Uanset hvilke omstændigheder der gør, at du må ændre på skødet, er det vigtigt at få det gjort. Situationer hvor skødet skal tinglyses er eksempelvis ved skilsmisse, familieoverdragelse eller andre ændringer af ejerforhold. Hvad end det er skilsmisse eller familieoverdragelse, der er årsag til ændringen, er det vigtigt at få det formelle på plads. Hvis du gerne vil vide, hvor meget det koster, kan du på https://eboligadvokat.dk/skoede/ læse mere om skødet generelt, se hvilken slags skøde du har brug for og tage kontakt til en boligadvokat, der kan hjælpe med det formelle.

Det er vigtigt at få styr på dit skøde

Der kan godt opstå nogle uheldige situationer, hvis man ikke får tinglyst skødet i forbindelse med overtagelse af en ny bolig, så det er vigtigt, at du får styr på dit skøde. En uheldig situation kunne eksempelvis være, at du bliver smidt ud uanmeldt, hvilket retmæssigt kan lade sig gøre, hvis dit navn ikke er kommet med på beviset. Det er ikke en situation, der ofte vil opstå, men det er altid en god ide at være på den sikre side, så du sikrer dig selv og din ejendom.

Flere Nyheder