Husk den vigtige plejning af dit trægulv

31 januar 2021 Lotte Hindsberg

Hvis du har trægulve, som mange andre har, og gerne vil holde dem pæne, er det vigtigt, at du passer og plejer dem. Til en start er det en god ide ikke at gå rundt indendørs med fodtøj på, men det er også vigtigt at vaske gulvet med de rigtige plejemidler.

Det er lidt nemmere, hvis du har et lakeret trægulv her kan du blot vaske det med almindelig sæbe, indtil lakken er blevet så slidt, at det er tid til at få en gulvafslibning.

Hvis du har et gulv der er behandlet med sæbe eller lud, er det lidt mere sårbart og kræver lidt mere knofedt. Til gengæld har gulvet beholdt det oprindelige trælook. Gulvet skal med jævne mellemrum vaskes med brun sæbe eller speciel sæbe lavet til trægulve.

Afslibning af trægulve

Uanset hvor godt du passer på dit trægulv, skal det på et eller andet tidspunkt afslibes igen for forsat at se gyldent og levende ud. På et tidspunkt vil det ikke være nok at give gulvet specieltfremstillet sæbe, for at få skidt og snavs væk fra gulvet. 

Mange vælger i forbindelse med en indflytning at få gulvene afslebet. Det skyldes at det er langt nemmere at få slebet gulvene, når der ikke er møbler i boligen. Det er også noget der larmer og kan støve en del. 

Det er muligt selv at slibe gulvene, men forskellen prismæssigt ved selv at gøre det og få en professionel til at gøre arbejdet, er ikke særlig stor. Samtidig sikre du dig for ikke selv at ødelægge gulvene, fordi du ikke har erfaringen med at slibe gulvene.

Når du skal finde et firma til at afslibe dine gulve, er det vigtigt at du kontakter flere firmaer og beder om et tilbud. Er et af tilbudene markant billigere, bør du være opmærksom på at det kan være så billigt, at der er en risiko for at de ikke har tid til at gøre arbejdet ordentligt.

Flere Nyheder