Hvad du forventer af din terapi

11 november 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvad du forventer af din terapi

Rigtig mange mennesker sætter lighedstegn mellem, at hvis man tager til terapi, så svarer det til, når man sender tøj til rens, en telefon til reparatør eller bilen til mekaniker: den er i stykker, og den skal virke som før hvis ikke bedre, når den kommer retur.

Med terapi er man ikke som så i stykker, man har måske nogle problemer med sindet, kroppen eller i parforholdet, som man ikke kan løse med de værktøjer, man ligger inde med for tiden, hvorfor man er nødt til at få en mægler til at hjælpe med, hvordan man i sig selv eller med den anden lærer at håndterer tingene mere brugbart, end hvad man måske hidtil har gjort.

Derfor skal man mere se en terapeut som en vejleder, der har uddannelsen og erfaringen til at forklare andre folk, hvad de skal gøre, for at de kan få det bedre – men derfor er det stadig ikke så let.

En telefon kan man se, hvad der er galt, og det kan man ikke på samme måde med et menneske, om det så er depression, stress eller noget helt andet, der vakler hos vedkommende.

Så derfor skal man måske forsøge sig frem med forskellige typer af værktøj for at se, hvad der virker i sidste ende, og måske skal disse kombineres eller udskiftes løbende.

Men den vigtigste pointe er nok, at hvis hånden, der modtager værktøjet, ikke tager imod dette, så bliver behandlingen nyttesløs uanset, hvor dygtig en terapeut man har med at gøre.

Det er nemlig en vekselvirkning mellem behandleren og klienten, hvor man skal åbne sig, være ærlig og gøre de ting, som man får besked på at gøre, for ellers kommer det ikke til at virke.

Dette kan da også være svært nok i sig selv, men hvis man ikke giver det et forsøg og prøver sig frem med gerne mange terapibehandlinger, så kommer man ingen vegne.

Vil du prøve kropsterapi, så kan du gøre det her http://kroppsykoterapeut.dk/kropsterapi/ 

Flere Nyheder