Malede vægge i badeværelset

01 august 2019 Pia Nielsen
Malede vægge i badeværelset

Hvis du skal have malet badeværelse eller andre vådrum er det vigtigt, at du anvender vådrumsmaling. Dels holder vådrumsmaling længere, dels undgår du at fugt sætter sig i tapet og vægge for med tiden at udvikle sig til råd eller skimmelsvamp. 

Kan det svare sig at få malet professionelt?

I de fleste tilfælde kan det betale sig at hyre en professionel til maling af badeværelse. Men der er forskel på hvorfor – afhængigt af om du bor til leje eller er ejer af din bolig. 

En ejerbolig har en værdi for dig, der øges, når håndværk bliver gjort professionelt. Dels er du sikker på, at det bliver gjort ordentligt og effektivt, dels kan du trække arbejdslønnen fra i skat – i hvert fald 2019 ud!

Bor du til leje kan det svare sig at få en professionel til at male dit badeværelse, fordi du ved syn ikke risikerer, at udlejer beholder dit depositum på grund af dårligt malerarbejde. Mange udlejere kræver desuden, at alt håndværk i boligen bliver udført af professionelle. 

Hvor lang tid tager det?

Når du skal have lavet malerarbejde, består det af to dele: Selve malerarbejdet og tørringen. Tørringen tager den tid, den tager, uanset hvor stort et område der skal males. Tørretiden er i de fleste tilfælde en proces, der tager omkring 4-5 timer – badeværelset er med andre ord ofte klar til brug samme dag eller dagen efter. 

Den tid, som selve malerarbejdet varer, afhænger helt af størrelsen på dit badeværelse, og hvor stort areal der skal males. Et badeværelse med mange fliser kræver naturligvis mindre malerarbejde end et badeværelse udelukkende med glasvæv og et stort loftsareal.

Som tommelfingerregel kan du forvente, at maling af badeværelse tager et par dage i alt, men i de fleste tilfælde kan du godt benytte toilettet i den periode, så længe du ikke kommer i kontakt med nymalede områder og undgår bad. 

 

Flere Nyheder